fbpx

Návštěva Radka v nemocnici

20.2.2020 jsem byla navštívit Radka, který ležel v nemocnici po těžkém popáleninovém úrazu. Jeho pozvání mě potěšilo, ale přiznám se, že pocity jsem měla rozporuplné, protože jsem se bála, zda a jak mě přijme. Ukázalo se, že mé obavy byly zbytečné, bylo to krásné setkání, které mne obohatilo a věřím, že Radka také. Povídali jsme si o mém příběhu a zkušenostech a snad se stanou motivací a na mém příkladu uvidí, že to jde.

Přesně pro tyhle lidi, kteří se dostanou do stejné situace jako Radek, jsme tu. Sdílíme s nimi své zkušeností a pomáháme jim se lépe vyrovnat s následky úrazu.  Je to jedna z věcí, která patří do naší činnosti a kvůli tomu jsme Burn Fighters zakládaly.

Kája 

Radkův pohled: Ahoj jmenuji se Radek a na začátku listopadu 2019 jsem prožil těžký popáleninový úraz. Mám popáleniny 3. stupně na 75% těla. Měsíc jsem byl v umělém spánku. Když jsem se probudil, byl to pro mě šok. Nevěděl jsem, co se mnou bude a jak budu žít. Podstoupil jsem řadu operací a převazů. I přesto, že jsem vnímal velikou podporu a povzbuzení od mé rodiny, přátel i od lékařů, stále jsem se cítil na dně. Velkou změnou a motivací pro mě byl den, kdy jsem se setkal s jednou ze členek skupiny Burn Fighters, Kájou Dolečkovou. Kája za mnou přišla do nemocnice a vyprávěla mi svůj příběh. Podělila se se mnou o cenné rady ohledně popálenin a tipy, jak se správně starat o jizvy. Během návštěvy jsem zjistil, že v tom nejsem sám, a že existují lidé, kteří si také prošli stejným úrazem jako já. Proto se snažím využít tu pomyslnou druhou šanci, co nejvíce mohu, a chci se vrátit zpět do života.